м. Луцьк 2015

Вартість та вигоди від впровадження проекту

Інвестиції євро 191 695,00
Чиста річна економія євро/рік  62 987,00
Скорочення викидів СО2 т/рік  311,00

Опис проблеми

Два дитячі садки, три заклади середньої освіти та міська клінічна лікарня через зношеність інженерних та огороджувальних конструкцій приміщень зіткнулись із проблемою низьких порівняно до нормативних теплозахисних властивостей, некомфортними умовами перебування та надмірним енергоспоживанням.

Шляхи вирішення проблеми

Вивчивши існуючі проблеми, спеціалісти ТОВ «ФІАТУ» запропоновували низку технічно та економічно обґрунтованих енергоефективних заходів індивідуально для кожного із 6-ти закладів. В результаті у Луцькій міській клінічній лікарні, дитсадках №11 та №21, міських школах №5 та №10, гімназії №21 встановлено індивідуальні теплові пункти, зарадіаторні рефлектори, відновлено теплоізоляцію трубопроводів, проведено балансування системи опалення, модернізацію системи освітлення, замінено вікна і двері, утеплено фасади.

Директор гімназії №21 імені Михайла Кравчука Олег Ковальчук розповідає, що у них, окрім утеплення фасаду, встановили й чотири індивідуальні теплові пункти. За його словами, це дало значний ефект. У класах стало тепло. Крім того, це дає можливість економити кошти.

Проект було впроваджено із використанням кредитних коштів, це був перший досвід такої співпраці для Луцька. Тому, участь ТОВ «ФІАТУ» як досвідченого консультанта та менеджера енергоефективних проектів стала запорукою успішного впровадження проекту, вирішення організаційних та технічних питань, забезпечення своєчасного фінансування заходів. Завдяки фаховому супроводу проекту місто багато чому навчилося. Успішність реалізації проекту відкрило для обласного центру Волині можливість участі в кредитній програмі ЄІБ, спрямованої на термомодернізації будівель соціального сектору.

  • м. Київ, пр. Визволителів, 1, офіс 638
  • +38 044 500 89 42
  • Пн – Пт 9:00-18:00
Приєднуйся!