м. Куп’янськ 2016

Вартість та вигоди від впровадження проекту

Інвестиції

євро

386 501,00

Чиста річна економія

євро

43 928,00

Скорочення викидів CO2

т/рік

136,10

Опис проблеми

Впровадження грантової програми енергозбереження NIU «Фонд «Північна ініціатива гуманітарної підтримки та енергоефективності (Україна)»», яка фінансувалась НЕФКО, було спрямоване на покращення енергоефективності трьох закладів, де навчаються найменші мешканці міста Куп’янськ Харківської області: дошкільний навчальний заклад №15 «Дельфін», дошкільний навчальний заклад №4 «Чебурашка» та молодша школа навчально-виховного комплексу «Школа-гімназія №3».

Дітки були змушені відвідувати навчальні заклади з вкрай некомфортними умовами перебування. Батьки та вихователі постійно скаржилися на низьку температуру в приміщеннях та на присутні протяги через старі дерев’яні вікна та двері, які були встановлені в будівлях ще з часу побудови закладів. Діти постійно мерзли та часто хворіли. Щоб частково вирішити проблему віконні шви закладали ватою та заклеювали скотчем та це незначно поліпшувало ситуацію. В той же час існуючої природної вентиляції було недостатньо, вихователі та вчителі були змушені відкривати вікна, щоб провітрити приміщення. Це призводило до додаткових втрат тепла взимку та, відповідно, до охолодження класів та групових кімнат.

Шляхи вирішення проблеми

Для вирішення проблеми з низькою внутрішньою температурою в приміщеннях та усунення протягів спеціалістами ТОВ «ФІАТУ» було рекомендовано впровадження термосанації будівель, яка включала утеплення фасадів, заміну дерев’яних віконних і дверних конструкцій. Водночас, щоб забезпечити провітрювання кімнат та зменшити втрати тепла підчас провітрювання, було рекомендовано встановлення децентралізованих вентиляційних установок з рекуперацією тепла в усіх класах та групових кімнатах, де дітки перебувають основну частину часу в закладі.

Завдяки якісному управлінню проектом спеціалістами ТОВ «ФІАТУ» та плідному сприянню Куп’янської міської ради проект був реалізований з дотриманням всіх якісних і часових вимог.

Тепер, дітки та педагоги перебувають в теплих приміщеннях та комфортних для навчального процесу умовах, зменшиться рівень захворюваності в закладах, а місто матиме змогу заощаджувати кошти на споживанні енергоресурсів.

  • м. Київ, пр. Визволителів, 1, офіс 638
  • +38 044 500 89 42
  • Пн – Пт 9:00-18:00
Приєднуйся!