м. Чугуїв 2017

Опис проблеми

Енергоефективність є одним з першочергових питань для муніципалітетів, тому що витрати на споживання енергоресурсів соціальною сферою постійно зростають. При цьому, попри значне споживання енергоресурсів, в більшості будівель не забезпечується базовий рівень комфорту, зокрема не дотримується температурний режим, якість вентиляції повітря в приміщеннях та освітлення є незадовільними.

Поступово громадський будівельний фонд міст дійсно покращується. Так, дійшла черга і до закладів освіти міста Чугуїв – ДНЗ №12 та ЗОШ №1. Це будівлі, зведені в середині минулого сторіччя, мають схожі проблеми низької ефективності споживання енергоресурсів, що є результатом неоптимальних характеристик огороджувальних конструкцій та відсутністю можливості керування споживанням тепла. Кожна така будівля має відчутний вплив на загальний рівень витрат на енергоносії.

Шляхи вирішення проблеми

Спеціалісти ТОВ «ФІАТУ» добре знайомі з подібними проблемами в будівлях громад, і тому запропонували оптимальний план з підвищення енергоефективності закладів освіти міста Чугуїв. Так, в будівлях була виконана комплексна термомодернізація зі встановленням систем регулювання споживання тепла та вентиляції повітря в приміщеннях.

Крім того, на фасаді ДНЗ №12 встановлено фасадні високоефективні світлодіодні ліхтарі. Сучасні освітлювальні прилади при невеликому споживанні електроенергії здатні забезпечити належний рівень освітлення прибудинкової території, що є вкрай важливим для дитячих садків, адже дітей забирають ввечері, і перебування на території закладу має бути безпечним.

Роботи виконані вчасно та якісно. Керівництво міста може пишатися сучасним станом закладів та брати приклад в подальшому просуванні енергоефективних рішень.

  • м. Київ, пр. Визволителів, 1, офіс 638
  • +38 044 500 89 42
  • Пн – Пт 9:00-18:00
Приєднуйся!